2012.03.31.-04.02. Wellington

 2012.04.26. 08:07

Szombaton, gyakorlatilag már az első napunkon, igen hamar kimenekültünk a külvárosba, ami itt az óceánpart természetesebbik, dokk-mentes fele. Leltünk nyugodalmasabb helyeket, s király szörfös partot is. No meg ippeghogycsak majdnem használt neoprén olcsóért, de az végül ott maradt.

P4033693-resized.JPG

Wellingtonról igazából az utazóknak szánt aktualitásokról számolnék be így hirtelenjében:

  1. ingyen szállás / drágább szállás

Ingyen szállás kategóriánk első helyezettjének az óceánpart egy kis út melletti részét jelölném meg, mely félig-meddig bokrokkal eldugott, ugyan nem kiemelt panoráma kilátással, de pont jó: 132 The Esplanade házzal szemben lévő kis parkolónál kell lekanyarodni a tenger felé (Houghton Bay mellett). Minket itt összességében a pár nap alatt kutya sem zavart – na jó, kutya néha jött-.  2. helyezett a populárisabb, Little Karaka Bay helyen található, backpackerek által sűrűn lakott placc, szintén az óceánparton, bár zajosabb helyen és közelebb a kikötőkhöz. (50 méterre publikus zuhany és wc, mely sötétedésig nyitva). A pezsgő belvárost kedvelőknek pedig a Dixon és Victoria sarkon található fizető parkolót említeném. Ugyan koszos és zajos és nagy eséllyel körbepisilik az autódat (itt már nem a kutyák), de ha kora este érkezel, akkor 3 dollárt kér el az ázsiai fickó, aki fehér autójában üldögél ott (ha kicsit korábban érkezel, akkor 6-ot), viszont, ha elég későn érkezel, akkor már nem lesz ott és kb reggel 10-ig ingyen parkolsz. Egyébként napközben 3 dollár/óra. És emellé tudni illik, hogy az egész belváros fizetőövezet, ahol nem az, ott meg csak a lakók parkolhatnak engedéllyel. Külvárosban kicsit jobb a helyzet, de sok helyen csak lakóknak engedélyezett szintén.

A fizetős részlegen a város mellett lévő motor inn/home felelt meg számunkra 46 dolláros áron (az első éjszaka erejéig). Itt legalább van zöld placc már. A sorban őt a Rowena’s Lodge (Brougham 115) követi, ahol ugyan nem aludtunk, de az egyetlen városi hely, ahol az udvaron vannak sátorhelyek és autóval is hesszelhetsz. Amikor mi odamentünk elég teltházas volt, de összességében szimpatikus. A többi szálló, amit megnéztünk nem tetszett. Utolsó helyre marad az 50 dolláros motorhome a kikötőben.

  1. Internet

Az északi szigeten gyakorlatilag még egyetlen McDonaldsban sem működött az Internet a gépemen. Nem tudom miért, nekem úgy tűnik, hogy az ő szerverükkel van a gond, nem a gépemmel. A déli féltekén nem volt ilyen gondunk.

P4033675-resized.JPG

Wellington központi részén ingyen Wifi van az utcán. Egyébként meg a Matterhorn nevű étterembe ültünk még be egy teára (vajon miért pont oda?:)), nekik szintén van free wifijük.

A Te Papa múzeumban is ingyen Internet van.

P4033680-resized.JPG

  1. Étkezés

Nem igazán étkeztünk olyan helyen, amit érdemes lenne megemlíteni. Van sok szupermarket.

  1. Fürdés

2 helyen találtunk public zuhanyzót a parton: Evans Bay Parade 405 és Balaena Bay. Estig nyitva vannak és kellemesen lehet strandolni is, bár a víz igen hideg volt.

  1. Látványosságok

Ha kimentek a legdélnyugatibb csücsökbe (Owhiro Bay), ott már egészen természetes a táj. Állítólag lehet delfineket is látni néha, ki is van téve a megfigyelő lap. Továbbmegy egy négykerekes út is (Owhiro Bay Parade).
 *Az állatkertben van kiwi! (nem mentünk el végül) *A Te Papa múzeumot érdemes megnézni és ingyen van. *Elvileg van király filmes stúdió is a Miramar kerületben és úgy tudom az is ingyen. *A város közepén van egy kedves kis ’felvonó’ is, ami nagyjából a mi Budavári Siklónk. *Az egész városon átmegy egy sétaút az óceánig. * Van egy uszoda közvetlen az óceánparton, az Oriental Parade 139 (Freyberg) helyen.

Szörf: Lyall Bay (reptér mellett)

Összességében nem sok mindent néztünk meg, mert inkább a természetben voltunk.

Te Papa

P4030032-resized.JPG

P4033688-resized.JPG

P4033683-resized.JPG

P4033682-resized.JPG

P4030035-resized.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagvegen.blog.hu/api/trackback/id/tr204474092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása