2012.07.03-07. Jean-Bonnie-nál

 2012.08.18. 07:59

 

A hét nagy részét a kedden megismert Jean-Bonnie-nál töltöttük, akit couchsurfingen ’csíptünk fel’ szokás szerint. Ő lett a kedvencünk.

Amikor kedd este elértünk hozzá Valée des Colonsba, akkor már 3 percen belül épp rohannia is kellett koncertpróbára. Szóval az ismerkedős este következő napra maradt. Nekünk szerdán napközben maradt a szokásos ügyintézősdi, s épp ez napra sikerült megkapnunk a tartózkodási engedélyt, amikről már ódákat zengettem az előbbiekben.

Következő nap, hogy valami újat is lássunk elmentünk az addig még nem látott Kuendu Beachre. A buszra természetesen ezer évet kell várni, mint ahogy azt errefele illik.  Itt megiszogattunk egy üdcsit és fotóztam Vértes Vikinek fafaragványokat.

P7054895-resized.JPG

 

P7054898-resized.JPG

P7054899-resized.JPG

Este jó kis rák főzőcskés borozós parti kerekedett. És az este nagy kérdése a shrimp vagy prawn lett? Életemben először pucoltam garnélarákokat, meg is szúrtak. Fájt.

IMG_6934-resized.JPG

Ez már a következő estéhez tartozik

IMG_6937-resized.JPG

Az este további részén kucsum (vagy kutum) szertartás is kerekedett, ami arról szól, hogy ha egy helyi törzs területére lépünk, akkor illik a górénak ajándékkal szolgálnunk ami a kucsum/kutum (kétféleképpen is hallottam már kiejteni szóval passz). Most kivételesen előbb a helyi törzsfőnök (tribal chief) ajándékozott először tárgy szerint egy macsétát, melyre viszonzásképpen egy budapesti bkv metró átszállójegyet kapott cserébe (még érvényes!!) és 2 forintot.

P7054917-resized.JPG

P7054919-resized.JPG

Következő nap újabb ügyintézés, ezúttal –majdnem- az utolsó. Hivatalosan megkaptuk a vállalkozói engedélyt!! Húrrá. Erre inni kellett és marhapörköltöt főzni este, amolyan magyarosat, ami Bonnie-nak nagyon is ízlett! Még, még, még, ennyi nem elég!

IMG_6939-resized.JPG

IMG_6938-resized.JPG

P7054940-resized.JPG

A majdnem utolsó ügyintézésről meg csak annyit, hogy megtudtuk, hogy kötelezően be kell lépni a helyi szociális biztosítási rendszerbe, szóval még ez az út várt ránk a biztosítóhoz. Persze ott megtudtuk, hogy előbb be kell jelentkeznünk a statisztikai hivatalba, hogy ott kapjunk egy számot, ami kell a biztosításhoz, meg egyébként mindenhova máshova is…aztán vissza a biztosítóba és és és így tovább…igen, bürokrácia. De csak meglett.

No és péntek este elmentünk Bonnie-ék koncertjére az Imprevu nevű bárba, a zenakar egyébként a Skawa nevet viseli és eléggé jófélék! :) Viktor végigugrálta, le is rohadt a lába! Youtube keresőbe: skawa imprevu. Ha érdekel valakit! Hágó Kupán szerintünk sikerük lenne bőven!

És egyébként van Liszt Ferenc utca Vallée des Colonsban. Csak úgy mellesleg.

P7131092-resized.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagvegen.blog.hu/api/trackback/id/tr804718387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vemma 2012.08.29. 05:43:53

Sziasztok! Tudtatok, hogy nem vagytok egyedul magyarok ezen a tavoli szigeten? Vagyunk vagy huszan legalabb... Ha van kedvetek megismerkedni velem, vagy informaciora, segitsegre lenne szuksegetek, nyugodtan keressetek a 96 96 90-es szamon.
Emma

LindMarie 2012.09.15. 06:51:08

@vemma: Szia Emma!! De jó, hogy írtál!! :) Esetleg e-mail címet is tudnál adni? Mi most épp elég messze vagyunk Noumeától, Koné magasságában. Pár héten belül visszamegyünk valószínűleg. Üdv, Linda

vemma 2012.09.16. 03:49:23

@LindMarie: Szia Linda! Az e-mail cimem: szigetlako2@yahoo.fr Nyugodtan irj, valaszolok, amint csak tudok. Jo utazgatast!
Emma
süti beállítások módosítása