Délelőtt jártunk egyet a parton, mert a túra csak ebéd utánra volt megbeszélve, és ha a „sziget-időt” vagy „kókusz-időt” nézzük még ahhoz is hozzá kell adni kb 1 órát (a helyieket itt nem pontosságban mérik emberileg). Szóval direktbe lementünk a partra, kikerülve a várost. Egész szép szakaszokat leltünk, bár úszás és snorkel ügyileg nem voltak túl alkalmasak a sok-sok sziklás és sekélyen sziklás rész miatt.

 

Útközben találkoztunk mosó nőkkel és számos krampusszal.

PA230500-resized.JPG

PA230503-resized.JPG

PA230529-resized.JPG

De végül megülepedtünk egy kis medence szerűségben, ami hemzsegett a kedvenc kagylófélémtől, szóval meg is vadásztuk a kérdést. Halak kevesebben voltak.

PA230513-resized.JPG

Nem sokat tudtunk időzni, indulni kellett vissza. Persze a +1 óra számítás az bejött..

PA230545-resized.JPG

Az út a vulkán felé a hegyvonulaton keresztül vezet, ez a legrövidebb. Ami a helyieknek jó hír, hogy végig útépítések vannak, fejlesztenek. Átérve a vonulaton már pikk-pakk a vulkáni hamumező lábánál találja magát az ember, majd rajta, ami elég mutatós!

 

 

Kérésünkre megnéztünk a vulkán tövében található Sulfur Bay nevezetű öblöt. Alapvetően természetesen a helyiek le akarnának húzni pénzzel, de a fogadónk Seth, okosan bemeséli, hogy az egyik helyi srác új-zélandi mesterei vagyunk. Seth évente elég sok fiatalt küld Új-Zélandra, farmmunkára.

GOPR0471-resized.JPG

Az öböl fekete homokos, a víz meleg a belefolyó kénes termálvíz miatt. Elég szép hely.

GOPR0568-resized.JPG

GOPR0490-resized.JPG

A part után felsétáltunk a termálfolyócska mellett, pontosabban volt, aki benne, de az sem bírta sokáig :) Vigyázz, forró.

PA230691-resized.JPG

GOPR0527-resized.JPG

PA230684-resized.JPG

A rögtönzött kis helyi túravezetés után visszaindultunk a vulkánhoz és indulhatott a sandboardozás, azaz homokdeszkázás. Pontosabban ez inkább csak a fiúknak, mert én most sérültnek vagyok minősülve. De Ők élvezték, nem is kicsit.

PA230705-resized.JPG

PA230905-resized.JPG

PA230807-resized.JPG

PA230812-resized.JPG

Egyébként az ifjú mester, az Johnny, a fogadónknak az egyik fia. Johnny még csak 11, de már 8 évesen magazinarc lett. Vele reklámozzák a Vanuatu turista kiadványt. Kaptunk is autogramot, bár szerénysége végett igen nehézkesen sikerült kicsikarni :)

PA230909-resized.JPG

PA230826-resized.JPG

A narancssárga pólós ifjú, pedig egy idősebb 23 éves testvér, aki szintén Seth, csak az ifjabbik.

PA230539-resized.JPG

Na de azért itt vagyunk mi is :)

PA230907-resized.JPG

Miután 6 után már megindult a sötétedés folyamat, mi is megindultunk a vulkán krátere felé, csak másik irányból megközelítve. A hivatalosabb turistás oldalról.

A hatás félelmetes volt. Brummogó, bummogó, dörrögő, fröcskölő, köpködő. Szóval félelmetes. Erőteljesen kiszámíthatatlannak éreztük a dolgot, de hálisten nem kaptunk a nyakunkba semmit, csak egyszer-egyszer a változó szélirány miatt vulkáni kénes füstöt, ami nekem személy szerint nem esett jól, de inkább ez, mint a láva.

IMG_0961-resized.jpg

Hegyi Zoli fotója, kicsit jobb géppel

IMG_0957-resized.jpg

Szintén Photo by Hegyi Zoli

IMG_0633-resized.jpg

És egy újabb Hegyi Zoli

PA230964-resized.JPG

Saját fotónk kicsit rosszabb géppel

PA230948-resized.JPG

Szintén saját

Körülöttünk ausztrálnak hangzó család 2 kisebb, óvodás forma gyerekkel. Mindketten hisztiztek végig, hogy haza akarnak menni, nekik ez félelmetes. Apjuk elemezgette nekik, hogy hát ez egy aktív vulkán, ez fröcsög, és milyen király ez. Kisfiútól érkezett az év beszólása, pontosan: „Daddy, I want to see a non-active volcano..” azaz „Apu, én egy nem aktív vulkánt akarok látni..” Aztán a másik, amikor az anyuka mondja nekik, hogy ez a vulkánnézés ez már egy 5 éve tervezgetett álom, mire a gyerek közli, hogy nem, ezt Ő nem kérte, Ő haza akar menni és legyen inkább halott vulkán a következő projekt, mert ez félelmetes. Nagy arcok voltak.

Sacc per kb másfél óra vulkánra bambulás után lesétáltunk. Viktor ekkor vette észre, hogy a kamera objektívja csupa pára volt és csak remélni tudtuk, hogy nem az elején párásodott be, hanem csak a végén.

Ez egy jól sikerült nap lett!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagvegen.blog.hu/api/trackback/id/tr695020823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása