2012.05.11. Brisbane- Mackay

 2012.06.10. 12:24

Reggel felkeltünk relative korán. Persze nem elég korán, mert az ébresztőóra valamiért nem szándékozott csörögni, csak Viktor kelt fel valamiért most és tudatosult benne, hogy már nincs annyira korán, mint amennyire korán akart volna lenni.

A lényeg, hogy el is indultunk hip-hop a reptérre. A Roma streetről fejenként 15 dolláért vitt ki minket az AirTrain Brisbane Domestic Airportra. Kicsit sokallottuk, de hát ez van. Leszálltunk és célirányosan odamentünk a Jetstarhoz. Ugyan nem fejenként 79 dollárért (ennyi volt a neten a legolcsóbb jegyük), hanem összesen 265 dolláért kaptunk jegyet a 10:05-kor induló Mackay gépre. Be is csekkoltunk rögvest.

Másfél órán belül már meg is érkeztünk. Útközben láttunk pár szép dolgot a repülőről. Például messziről már fel-feltünedezett a nagy korallzátony 1-2 kezdeti részegysége, s voltak a partvidéken gyökérszerűen építkező folyók is. Nagyjából fél 12-kor kimentünk a repülőgépből, s maláj meleg fogadott minket (legutóbb Malajziában éreztem ilyen full párás, meleg levegőt). Én élvezem! Még a reptéren netezünk egyet szállásügyben, s meg is indultunk. Mivel sajnos buszjárat nem ment a városközpontba, csak taxi, ezért a stoppolással próbálkoztunk, ami nagyjából 5 percen belül sikerült is. Helyi kedves, melós fiatalember épp kihozta egyik kollegáját a reptérre, s visszafele pedig minket vitt. Nagyon rendes volt tőle!!! Nagyjából bő 5-10 perc alatt ott is voltunk.

Sajnos a backpacker szálló tele volt, így kis kellemetlenségünkre drágább szállás után kellett néznünk, mert másik hasonló kaliberű szállóegység nem volt a közelben, csak a külvárosban, vagy távolabb. Az International Lodge-ban szálltunk meg 125 dollárért (igen, igen rettenetesen nagyon szörnyen fúúúj de drága). És igazából nem ad többet, mint bármelyik backpacker a saját használatú fürdőszobán és tisztaságon kívül. Szóval annyival nem ad többet, mint amennyivel többe kerül. Na de ez van….

Addig maradunk itt (max 1-2 nap), amíg ki nem derül, hogy van-e itt munkalehetőség, avagy sem. Este már próbálkoztunk is, egyelőre nem túl nagy sikerrel. A délutánt meg nagyságrendileg átaludtuk. Végül úgy döntöttünk, adunk még 1 napot a helynek.

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagvegen.blog.hu/api/trackback/id/tr524576563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása