Úgy döntöttünk, hogy a Húsvéti Ünnepeket Rotorua környékén töltjük, majd Auckland felé csinálunk egy kisebb kört.

Reggeli

P4060050-resized.JPG

Rotoruáig csak Tirauban álltunk meg, hogy megérdeklődjem az info centerben, mennyiért vesztegetnek egy hobbitfalva nézést. Valami olyan horribilis fejenként 70 dolláros összeget mondtak, hogy tisztelettel kihagytuk az ex-hobbitkunyhókat. Kösziköszi! Egyébként Hobbiton a becses neve, neten lehet nézegetni, úgy olcsóbb. Tirau egyik nevezetessége egyébként, hogy a sok unatkozó üzlettulaj bádogszerű valamiből épít magának az épületeire, épületei köré állatfigurát: óriás kutya stb. Sok az idejük :)

Mivel viszonylag későn értünk már le Rotoruába, ezért e nap már semmi extrába nem kezdtünk. Megvizslattuk a visitor centert, ahol rengeteg katalógust gubáztunk össze, majd elindultunk alvóhelyet keresni. Következő napra a Waiotapu termál vidéket néztem ki programnak, ezért az e hely közelében lévő Waikite Valley-ra mutató sátorjelecskét céloztuk meg. Útközben minden gőzölgő tájak csodája. Persze szokás szerint a sátorjelecskének élőben nyoma sem volt, csak egy iskolát találtunk, kinyitott kapuval. Szóval begurultunk a rugby pályára és itt is maradtunk éjszakára. Hálistennek a kutya sem zavart minket egy biciklizgető pici gyereken kívül (de ő nem zavart), teljesen király éjszaka volt :)

P4063736-resized.JPG

P4063745-resized.JPG

Javaslatomra korán kelés van programon, hogy nyitásra odaérjünk Waiotapuba. A gejzír kitörése minden nap 10:15-re van kiírva (az óraátállítást is követi a gejzír, tudni illik kedves geológus kollegák:P).

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagvegen.blog.hu/api/trackback/id/tr964499498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása