Reggeli ébredés után a Huka vízeséssel kezdtünk. Elég király hely! A folyószakasz beszűkül 2 sziklafal közé, itt már háborog a víz, mint az isten nyila, majd kiömlik a végén meglehetősen gyorsan és hatalmas mennyiségben. Elsétálgattunk körülötte, tetszett.

P4043701-resized.JPG

P4053711-resized.JPG

P4043697-resized.JPG

Volt egy kis útelterelés, ami miatt kicsit fentebbről is megcsodálhattuk eme ’turbinát’.

P4053710-resized.JPG

P4053708-resized.JPG

A következő terv az volt, hogy már meg is indulunk Hamiltonnal, de végül még itt Taupoban pont útba esett a Craters of the Moon (micsoda turistacsalogató marketing) nevezetű hely, ahol kigőzölgések, kráterek, kén és bugyogó iszap van. Tudni illik, hogy ez a régió igen aktív geológiailag, egy merő termálvidék kitudja hány száz négyzetkilométeren. Viszont sajnos ez a holdkráteres részegység igen halott volt a híréhez és az elképzelésekhez képest. Nem is vittük túlzásba a fotózást. Egyébként azt hiszem 6 dollárt kértek fejenként.

P4053724-resized.JPG

Ezt követően meg is indultunk Hamiltonnak, ahol leltünk tavat, szép folyót sétánnyal és összességében is szimpatikusabb, mint a nagyvárások, pedig ez sem olyan csoffadt.

P4053733-resized.JPG

Az estét a helyi motorcampben töltöttük 35 dollárért.

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagvegen.blog.hu/api/trackback/id/tr994499497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása