2012.02.10. Oamaru

 2012.02.19. 05:58

Megindultunk Akaroából dél felé. Most Ashburtonben ülünk a Mekiben. Innen üdv Mindenkinek :) A szemünk pedig viszket…

Furcsa, bármennyire is mosolygósak, köszöngetősek a Kiwik, mégsem előzékenyek. Se a vezetésben, se a klotyón. Na de ezt is túléljük valahogy!

Eszembe jutott, hogy nem írtam arról, hogy Christchurchben van egy nagyon király mászóterem. Keressetek rá a neten! Nagyon jól néz ki az egész hely.  2 felsőbiztosításos teremből és 1 boulderesből áll. De van farönk mászás is és hasonló bohóságok.

Itt lehetett többek közt pingvineket bámulni.

P2100225-resized.JPG

Most épp fekve, a kocsi hátuljából írok. Este 10 van, most sötétedett be. Oamaruban kék pingvin kolóniát és fókákat néztünk. Egy kis kék pingvin oda is jött hozzánk (a sok-sok többi csak a mólót lepte be, ami el volt kerítve.) Nem tudom, hogy ez a kis pingvin beteg volt-e vagy csak bátor és éhes. Elvileg kellett volna látnunk sárga-szemű pingvineket is, de ők nem voltak elérhetőek ma. Nem ugrik be, hogy magyarul hogy mondjuk ezt a típusú közönséges fókát (angolul fur seal). Valaki segítsen! A lényeg, hogy nagyon király hely volt ez!

P2100217-resized.JPG

P2102448-resized.JPG

Egyébként Oamaruról még annyit kell tudni, hogy van egy történelmi negyede (kb 2 utca), ahol meghagyták a régi kb 200 éves épületeket, amik helyi vaj-bézs színű mészkőből készültek. Nagyon szép rész! Valaha ez a város volt kinevezve Új-Zéland legattraktívabb városkájának.

P2100209-resized.JPG

P2100202-resized.JPG


Ami még nagyon mókás volt, hogy a pingvinleső helyen egy fedett kis leshely volt odatéve, ami tele volt turistával. Úgy ültek bent, mint egy futballmeccsen a lelátón és bámulták az óceánt. „Az állatok bámulják az állatokat.” Biztos láttak a távolban delfineket vagy bálnát, de mosolyogtató volt a látványuk:)

Ők az oamarui pingvin kolónia.

P2102446-resized.JPG

Több helyen találtunk ’Vanished world” táblákat, gondoltuk valami kiállítás lehet vagy hasonló. De általában semmi nem volt sehol. Tehát valóban vanished! De végül rájöttem, hogy pont a pingvineknél volt kiírva, hogy ezek a részek végig ősmaradvány lelőhelyek, s erre utal mindenhol a vanished world kiírás. Csodaszép talajrétegződéseket lehet itt látni 1-1 leomló/pusztuló félben lévő magasabb partszakaszon.

Ja és majd elfelejtettem, a fókák messziről úgy néznek ki mintha nagyobb kakikupacok lennének! Persze volt, hogy hínárkupacot néztem alvó fókának (új szemüveg kéne..) és Viktor ezen igen jót nevetett!

Fókák, akik messziről kicsit kakikupacok.

P2100230-resized.JPG

Na meg a Crossing Pinguins tábla.. :) Imádom!!

P2100222-resized.JPG

Most valahol Kakanui után vagyunk egy szélcsendes helyen, de mégis közvetlen a parton. A neve: Orore point. Kakanui magasságában beültünk egy étterembe kávézni, full panoráma az óceánra. 2 hölgy épp vacsizott, és mesélték, hogy az előbb láttak delfineket, amikor kifelé bámultak. Sajnos én nem láttam.

És itt feketék a hattyúk.

P2100240-resized.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagvegen.blog.hu/api/trackback/id/tr764133392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pelydzs 2012.02.22. 09:31:35

Minek kellett egy ilyen fasza teremben full felsőzést kiépíteni?
Buzik járnak oda vagy mi? :-)
süti beállítások módosítása