Csütörtökön dél magasságában kimásztunk a városba, s sejtésünkre a srácok ott is voltak a pékségnél. Nagy beszélgetésbe elegyedtünk, mialatt kiderült, hogy Zoli igencsak Papp Ferences, együtt túrázott ezerszer Leóval és Ligeti Marcival, no meg egyébként még igensok mindenkit ismer. Hihetetlen, hogy milyen kicsi a világ, még Vanuatun is érheti magyar meglepetés az embert!

Rögtönzött piaci ebéd után fogtunk egy buszt, egészen pontosabban pont a barlangtúrás buszt és megkértük, hogy vigyen ki minket a Million dollar Pointhoz.

A hely lényege, hogy a II.Vh után az amerikaiak beszórták az összes cuccukat a vízbe kezdve a jeepektől, gépeken, fegyvereken át hajókig stb. Az ok: USA-ba nem vihették vissza a készleteiket, mert a gazdaságot rosszul érintette volna, az otthoni cuccoknak lezuhant volna az ára. Kitalálták, hogy megpróbálják olcsón eladni azoknak az országoknak, ahol le lehetett volna depózni. Az ittenieknek nagyságrendileg egységenként 20 centért kínálták fel a dolgokat. Erre a helyi értelmiség mit mond: nem fizetünk, úgyis itt hagyjátok nekünk ingyen is…No de nem így lett. Ment a lecsóba és még kátrányt is öntöttek sok mindenre, hogy ne tudják felszínre hozni. Köszönjük Emese, gratulálunk.

PA180688-resized.JPG

Egyébként természetesen a főbb területnek itt is van tulaja, aki 500-at kér fejenként, de addig nem sétáltunk el a parton, hogy megússzuk a dolgot.

PA180689-resized.JPG

A ponttól visszafele is szerencsénk volt a fuvarral. Egy búvárcsapat épp pakolt már össze, akikkel az előző napokban merült Zsófi és Zoli. Szóval megkérték Őket, hogy dobjanak át minket a város másik végére, ahol Zsófiék kecóztak.

PA180690-resized.JPG

Itt egy kis regenerálódás után kiálltunk az út szélére és jófej pickupos felvett minket ingyé’ és eldobott a kava bárig. Eznapra is jutott denevér, de én már nem kértem belőle.

PA180696-resized.JPG

Na és, hogy ne legyen elég mára az ingyen transzportból, Mike épp ott volt a bárban és bő fél óra után hazadobott mindenkit. Szerencsés nap.

PA180691-resized.JPG

Illetve majdnem szerencsés, mert a kocsiba beszállás közben megütöttem az egyik lábujjamat, amitől fel is szakadt a körmöm… :( Nagyon, nagyon fáj(t)….

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagvegen.blog.hu/api/trackback/id/tr805019092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása